IKC Dassenburcht Padbroek Cuijk

foto's door Jonkers Hoveniers en Ed Alem.

We zijn trots op IKC Dassenburcht (Padbroek)! Een gedurfde vormgeving en een heldere vormentaal maakt dat IKC Dassenburcht naadloos in zijn groene omgeving past. De gebogen dakvorm oogt vriendelijk en geeft vloeiend vorm aan de overgang van de woonbebouwing naar de weg. Een groen, fris en uitnodigend gebouw is het resultaat.
IKC Dassenburcht is een samenwerkingsverband tussen de Zevensprong/OPTIMUS, Harlekijn/INVITARE en Spring Kinderopvang en huisvest een Aula, KDV, PSZ, BSO, 2 scholen en een gymzaal.
Het is een multifunctioneel ontworpen gebouw georganiseerd rondom een centrale samenkomst: de aula. Deze oogt als een ware theaterzaal. De houten panelen en bijzondere verlichting maken het een vriendelijk en warm hart. De overige gebruikers zijn als vanzelfsprekend rondom het hart gelegen. Van binnenuit is er direct contact met de buitenruimte. Rondom het gebouw zijn de speelpleinen voor de verschillende leeftijdsgroepen op landschappelijke wijze geïntegreerd.De speelse lijnen en de schanskorven creëren een avontuurlijke ruimte in het verlengde van de beweegtuin gelegen aan het aangrenzende kavel.
De metselwerk plint is licht van kleur en voegt zich gemakkelijk in de groene omgeving. De houten geveldelen op de verdieping geven het gebouw een warme uitstraling.
Deze zijn afgewisseld met kleurrijke panelen en zonwerende lamellen, passend bij de doelgroep.
Het IKC is uitgerust met vele bouwtechnische snufjes, van een sedumdak, drievoudig-glas, diepte infiltratie bron, daglichtregeling, WKO installatie, koeling en verwarming, CO2 regeling, KNX domotica, toegangscontrole.

Kortom: Padbroek is een mooi en toekomstbestendig gebouw rijker.